Jornada d’inclusió digital

L’institut Bruguers ha estat present a la Jornada d’inclusió digital que es va dur a terme el passat dissabte 29 de març a Viladecans.

2014-03-29 16.12.49

Aquesta jornada  es realitza amb la intenció de compartir experiències que reflecteixen la feina ben feta en el camí cap a la inclusió, amb la implicació de Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement amb el lema

Sumem esforços, multipliquem oportunitats

 

En aquesta jornada s’han donat a conèixer experiències o projectes que amb l’ús de les TAC donen suport a l’aprenentatge cooperatiu, fomenten l’autonomia de l’alumnat, posen en pràctica noves maneres d‘ensenyar per afavorir noves maneres per aprendre i promouen la participació dels alumnes, les famílies i altres membres de la comunitat en les activitats del centre.

Encara que no es possible transcriure tot el que es va parlar en la jornada, si que podem donar unes petites pinzellades :

Jutta Treviranus, Directora del Inclusive Design Research Center (IDRC) i professora de la OCAD Univertity of Toronto, va realitzar una magnífica exposició en la seva conferència, Doing it Diferrently for the Difference the Word needs (Actuar de manera diferent per marcar la diferencia que el món necessita). Destacaria alguns elements per a la reflexió:

  •          Charles Darwing Va afirmar :

It is not the strongest of the species that survives,

Not de most intelligent, but the one

Most responsive to change

Les especies que sobreviuen són les que s’adapten millor als canvis

 

  •          Va afirmar que hem de canviar les normes i les eines per poder canviar el futur.
  •          S’està treballant en el desenvolupament d’entorns personals d’aprenentatge per a una educació oberta i flexible (projecte FLOE: http://floeproject.org).
  •          Ens parla que la diversitat ens porta a una major creativitat. En el seu equip de treball de la Universitat, no es busca tenir els millors talents personals, sinó tenir un equip el més divers possible.

Mariona Dalmau, professora titular  de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de la Universitat Ramon Llull, ens parla sobre:

  •          DUA (Disseny Universal per l’aprenentatge). Organitzar per realitzar currículums flexibles sense que calgui fer adaptacions curriculars concretes.
  •          Les TIC han d’ajudar als mestres, professors i als nens i nenes.
  •          Tots els alumnes han d’aprendre, segons les seves possibilitats i segons els seus propis estils d’aprenentatge (motivació, capacitats, etc.)

Després vàrem poder assistir a diversos tallers on vam poder experimentar amb :

  •          Diverses activitats de primària i secundària utilitzant PC, mòbil o tablet
  •          Activitats de Realitat Augmentada i demostració de les Google Glasses i Oculus.
  •          Activitats de Robòtica educativa a primària amb Lego WeDo i ús de Tablets.
Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Articles i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s